dimarts, 27 de març del 2012

#29m Vaga General

#29m VAGA GENERAL!

Fa un munt que no escric res... però aquesta setmana ho necessito.

Tinc pendent parlar del Pla d'Actuació Municipal, però això pot esperar, avui parlaré de la Vaga General.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona donem suport a la convocatòria de vaga general, tal com vam decidir en Assemblea el dia 10 de març. Els i les joves no podem restar quiets i callats davant aquest retrocés en drets que se'ns planteja.

Avui fèiem dues activitats simultànies de suport a la vaga. D'una banda organitzàvem una xerrada de "Raons per la Vaga General" amb una xerrada de  Ramón Alós (professor de Sociologia de la UAB especialitzat en treball i relacions laborals. Ha fet recerques en negociació col·lectiva, afiliació sindical...) i el posterior visionat de la pel·lícula "El efecto Iguazú" sobre les reivindicacions dels treballadors i treballadores de Sintel a Madrid.

D'altra banda, ens sumàvem a la convocatòria de la plataforma "Prou Retallades!" d'entitats i associacions que donem suport a la Vaga. 

Som més de 1000 les entitats que donem suport a aquesta vaga, 200 les que formem la plataforma Prou Retallades i més de 50 les que avui ens hem aplegat a Barcelona en un acte de suport a la Vaga.

La CONFAVC, la FAVB, el CJB... i d'altres associacions hem mostrat el nostre suport i hem demanat la mobilització el dijous.


Per què dono suport a aquesta vaga?

Alguns mitjans han descobert ara que els i les joves som una generació precària... Doncs sí, ho som. Ara bé, no és nou.

Algunes dades...
  • A Catalunya, 4t Trimestre 2011: 47'9% atur entre 16 i 24 anys (més del doble que la taxa d'atur general)
  • En 4 anys han desaparegut 281.000 llocs de treball a Catalunya, dels quals el 85'9% eren ocupats per gent jove
  • A BCN en 4 anys l'atur registrat ha crescut en més de 7.300 persones.
  • La taxa d'emancipació el 2007 era d'un ridícul 32'9% (en el seu màxim històric!!) dels i les joves entre 16 i 29 anys emancipats.
  • Actualment la taxa d'emancipació ha retrocedit fins al 27'2%

Actualment, i seguint amb la mania de posar etiquetes, som la Generació Ni-Ni: ni estudiem ni treballem.
  • No estudiem: augment de preus en taxes universitàries, Llei d'accés a l'advocacia, retallades en educació...
  • No treballem: com dèiem, la meitat dels i les joves no treballen, i no és per que no vulguem.
Davant això, des del CJB fa temps que reivindiquem ser "L'autèntica Generació Ni-Ni": la que ni suda ni es conforma. No ens resignem a ser la primera generació que viurem pitjor que els nostres pares i mares, perdre'm drets que van lluitar les generacions anteriors...

Per això diem: NO CLAUDIQUEM! I per això ens sumem al que ha de ser una autèntica Vaga General, no només laboral.

És trist haver de lluitar per conservar els drets adquirits però hem de ser combatius en la defensa dels nostres drets. Ja ens oposàvem a l'anterior Reforma Laboral de l'anterior govern de l'Estat però aquesta Reforma encara aprofundeix més en la retallada de Drets i en la indefensió absoluta dels i les treballadores en el món del treball.

La gent jove no volem haver de marxar del país per poder iniciar el nostre projecte de vida autònom, ni al Quebec, ni a Lapònia, ni enlloc... Aquesta opció ha de ser una opció personal, no l'única ni obligatòria.

Per tot això, el #29M: Vaga General!

1 comentari:

  1. No podem abandonar la lluita, ara és més necessària que mai, i la Vaga és una gran manera de donar-li força, però no ens hem d'aturar aquí!!

    Un plaer haver passejat pel teu blog!!

    Abraçades

    ResponElimina