divendres, 6 de març del 2015

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir hi torna....

Avui ha tornat a reunir-se el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i he tornat a tenir l'honor de representar-hi les desenes d'entitats i milers de persones que participen al si de l'MLP.
Foto d'una anterior trobada del PNDD.
Ho fèiem convocats pel coordinador del Pacte, el Sr. Joan Rigol, que ens va proposar que el Pacte avalés el 27 de setembre com a exercici del Dret a Decidir. Davant la negativa d'algunes entitats, entre les quals s'hi compta de l'MLP, de bescanviar el Dret a Decidir per alguns succedanis com unes plebiscitàries, es va arribar al text que us adjunto:

Text proposat pel Sr Rigol al PNDD
Des d'algunes entitats, com Comissions Obreres, la Unió General de Treballadors, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya o el propi Moviment Laic i Progressista hem manifestat que  en cap cas podem defensar el text que es proposava amb una al·lusió clara a les eleccions del 27 de setembre com a exercici del Dret a Decidir.

En el cas de l'MLP he defensat: 
  1. L'aposta per l'espai del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a espai de trobada dels convençuts i convençudes que la sortida a l'atzucac actual passa per la via política i per la realització d'un referèndum. No només dels convençuts/des de la Independència!
  2. La convicció clara i diàfana que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir no pot defensar res que no sigui un exercici clar i convençut del Dret a Decidir en condicions. No podem avalar dreceres ni podem convertir-nos en el "Pacte Nacional de la cosa que més s'assembla al Dret a decidir que hem trobat"
  3. Entenem que l'acord d'avui hauria de ser de demanar el compromís a les forces polítiques per que en el cicle electoral que s'inicia en un parell de mesos, incloguin mesures per a l'exercici del Dret a Decidir, però no només. També que incloguin mesures per resoldre la crisi social, institucional, econòmica...
  4. Volem que el proper Parlament, sortit de les eleccions del 27S (que de moment no estan convocades..), segueixi abordant les múltiples perspectives de la greu crisi actual. Volem que segueixi treballant per la Renda Garantida de Ciutadania, que segueixi treballant la Llei del Voluntariat.... i això vol dir NO REDUÏR A UNA SOLA VARIABLE LES ELECCIONS QUE COMPOSIN EL PARLAMENT.
  5. Per tot això, no podem donar suport al text que es proposa, perquè pot donar a entendre que s'avalen les plebiscitàries, què a més a més, no se sap ben bé que són.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada