dijous, 20 de febrer del 2014

Reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Ahir al matí el Moviment Laic i Progressista vam assistir a la segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Una reunió on es presentava un document amb suggeriments per a dur a terme durant el 2014 en base al Manifest acordat al juny passat.

Una reunió amb una alta expectació mediàtica...focalitzada en poques persones.

La "dinàmica" de la reunió va ser molt poc esplaiera o escolta, li faltava molt de ritme... Benvinguda per part de la Presidenta de Gispert, intervenció del President Mas, intervenció del Coordinador del Pacte, el President Rigol, intervencions de gairebé tots els presents (érem 67 a la taula!!) i cloenda per part del President Mas i la Presidenta de Gispert.




Després d'aportacions de tot tipus, defensant la candidatura única a les europees, per exemple, aquesta ha estat la meva intervenció en nom de l'MLP:
"El Moviment Laic i Progressista agrupa vora 200 entitats de base. Esplais, agrupaments escoltes, casals de joves, ateneus i d'altres projectes que decideixen en el seu dia a dia amb un objectiu compartit: assolir les més altes cotes de felicitat individual i col·lectiva.
Per assolir aquesta felicitat individual i col·lectiva és bàsic poder decidir el nostre futur personal i col·lectiu però aquest dret a decidir ha d'anar molt més enllà del procés iniciat al voltant de la definició de l'Statu Quo del país, molt més enllà de si estat federat, associat, sí-sí, sí-no...
Igual que defensem el dret a decidir pel país, hem de defensar el dret a decidir lliurement de les dones, que està francament en qüestió, el dret a decidir de l'associacionisme o de la ciutadania a nivell local.
Cal cercar la implicació de la ciutadania en marcar el projecte de país però aquesta aposta per la implicació ha de ser real i anar més enllà de les convocatòries electorals o la consulta, que també.

El Pacte ha de ser un espai de trobada i de compartir, però no cal compartir-ho tot. Ni les associacions ni els partits. No hem de reduir l'acció de les associacions a un tema ni el programa dels partits a un sol punt. Caldrà vigilar que els suggeriments del document siguin això, suggeriments, i no pautes o directrius. Alhora, caldrà anar en compte per defugir del paternalisme de les administracions i que els espais del Pacte siguin espais de trobada i col·laboració.

Per últim, una crida a no dividir el país. Una crida a que la cohesió social no sigui el preu a pagar per l'exercici del dret a decidir ni acabem amb un país dividit entre bons i mals catalans. Per construïr un país no podem fer-ho basant-nos en deconstruïr el que tenim."
Per cert, a la taula, dels 67 membres només 13 eren dones i, podríem fixar-nos també en les edats on els i les joves també sortiríem mal parats. Haurem d'eixamplar, en molts aspectes el Dret a Decidir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada